Podologie

Iedereen is anders iedereen is uniek. Dus lever ik zorg op maat, de linkse en rechtse voet ontvangt zo wat ie nodig heeft. Middels handwerk dus geen digitale producten.

Arthrose

Zelfs hier zijn mogelijkheden via steunzooltjes,oefeningen,massage. Bewegen bewegen bewegen is mijn motto. Ook om klachten die zijn ontstaan door een anti pijn houding ontstaan te begeleiden en terug te dringen zeer zinvol.

Anti pijn houding door :

Al deze vormen kunnen zich elders in het bewegingsapparaat uiten vanwege dit anti pijn gebruik, men beweegt ergens omheen m.a.g:

Beenlengteverschil

Dit fenomeen vraagt zeer veel aandacht. Vaak wordt hier onjuist mee omgegaan. Het is er niet zomaar ineens. Wanneer iemand is uitgegroeid met een lichte scheefstand van het bekken dan functioneert het bewegingsapparaat in neutraalstand zonder klachten. Alles is op elkaar afgestemd!

Een toename van scheefstand heeft een onderliggende oorzaak en die dient te worden geanalyseerd. Op welke manier staat het bekken scheef? En waarom? Even een hakverhoging is er bij mij dan ook niet bij en zeker niet vanzelfsprekend. Een bekken waterpas ( zie foto ) als bepalend instrument is in verkeerde handen een zeer gevaarlijk attribuut. Bij een bekken wringing bijvoorbeeld geeft deze een scheefstand aan met als gevolg dat bij het toepassen van een hakverhoging de bekkenstand meer stuwing ondergaat in de foutieve richting. Gevolg meer klachten ipv minder klachten. Gelukzalig is het voor mij dan ook om multidisciplinair te kunnen werken. Niet achteraf hulp inroepen van andere disciplines maar direct een doelgericht gezamenlijk behandelplan opzetten.